Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: розведення сил біля Станиці Луганської можливе з 26 листопада в разі дотримання «тиші»


У разі дотримання режиму тиші з боку представників сепаратистів розведення сил поблизу селища Станиця Луганська можливе з 26 листопада, заявила речник представника України в Тристоронній контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання групи в Мінську.

Крім того, за її словами, під час роботи підгрупи з безпеки Україна вкотре порушила питання повернення до лінії розмежування від 19 вересня 2014 року, згідно з якою Дебальцеве має перебувати під контролем України.

«Подальша імплементація рамкового рішення про розведення сил і засобів може відбутися після демілітаризації Дебальцева», – написала прес-секретар представника України.

Спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік заявив, що сподівається на розведення сил і засобів уздовж лінії зіткнення в Станиці Луганській найближчими днями.

Також спецпредставник відзначив, що обговорювалися різні варіанти додаткових пунктів для розведення сил і техніки уздовж лінії зіткнення на Донбасі, але не повідомив подробиць.

Раніше через обстріли строки відведення сил і засобів біля Станиці Луганської перенесли.

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування: Петрівському, Золотому та Станиці Луганській.

XS
SM
MD
LG