Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд залишив Заверуху, Романюка та Кошелюка під арештом


Віта Заверуха і Юрій Тимошенко у залі суду, 23 листопада 2016 року
Віта Заверуха і Юрій Тимошенко у залі суду, 23 листопада 2016 року

Апеляційний суд Києва залишив обвинувачених у вбивстві двох міліціонерів Віту Заверуху, Андрія Романюка і Євгена Кошелюка під арештом ще на 2 місяці.

23 листопада суд також відмовив у клопотанні про взяття підозрюваної Заверухи на поруки. Ще двом фігурантам справи – Миколі Мнишенку і Данилові Ситникову суд призначив перебування під домашнім арештом з 21.00 до 6:00.

У «Правому секторі» повідомили, що Віту Заверуху кладуть до лікарні «швидкої допомоги» під наглядом народних депутатів, а Андрія Романюка і Євгена Кошелюка повезли до СІЗО.

У середу, коли відбувалося засідання суду, протестувальники, серед яких народний депутат Юрій Тимошенко, заблокували будівлю Апеляційного суду, повідомила заступник голови інформаційного відділу «Правого сектору» Варвара Черноіваненко.

«Блокуємо Апеляційний суд зовні. Усередині – Юрій Тимошенко, Віта Заверуха, адвокат і боєць АТО без ніг. Мають прибути інші народні депутати», – написала Черноіваненко у Facebook.

А народний депутат від «Народного фронту» Юрій Тимошенко у залі суду прикував себе наручниками до обвинуваченої Віті Заверуха, заявивши, що не покине приміщення без неї.

1 жовтня Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід обвинуваченим у причетності до нападу і вбивства Віті Заверусі, Андрієві Романюку та Євгенові Кошелюку.

У травні 2015 року стався напад на АЗС у Деснянському районі Києва. Був поранений оператор заправки. За даними МВС, під час переслідування підозрюваних два працівники полку міліції спеціального призначення загинули.

Міністр внутрішніх справ України Арсена Аваков тоді заявив, що напад скоїли чоловіки 1991, 1995 і 1998 років народження. Один із них під час операції з затримання загинув. Інші двоє були затримані згодом у квартирі. Як повідомив Аваков, під час пограбування АЗС нападники викрали 823 гривні з каси.

XS
SM
MD
LG