Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на Донбасі залишається напруженою – Сайдік


Мартін Сайдік
Мартін Сайдік

Спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік заявляє, що ситуація у зоні конфлікту на сході України залишається напруженою. За його словами, йдеться про численні порушення нинішніх домовленостей, зокрема щодо припинення вогню і відведення важкого озброєння.

«Більшість нещасних випадків серед цивільних і військових є результатом обстрілів з важкого озброєння. Його не повинно тут бути, воно має бути відведене згідно з мінськими домовленостями», – мовиться у заяві Мартіна Сайдіка, оприлюдненій 23 листопада після засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську.

«На жаль, демонстрація сторонами виконання домовленостей щодо відведення важкого озброєння залишає бажати кращого у всіх аспектах», – додав Сайдік.

Наступна зустріч Тристоронньої контактної групи запланована на 7 грудня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Cторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG