Доступність посилання

ТОП новини

Путін: затримання Одинцова і Баранова є «віроломством»


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін називає «віроломством» затримання СБУ колишніх українських військових Максима Одинцова та Олександра Баранова.

«Це віроломство зрештою обертається проти тих, хто його здійснює, бо це схоже на відключення світла у Криму напередодні Нового року і в умовах зими», – заявив Путін 23 листопада російським журналістам.

За словами російського президента. Одинцов і Баранов хотіли підтвердити дипломи одного з українських вузів, тому й з’явилися на кордоні.

У середу колишнім українським військовим Максиму Одинцова і Олександру Баранову, підозрюваним у дезертирстві, додали ще одну підозру –державна зрада. Відтак, Центральний районний суд Миколаєва змінив їм запобіжний захід на арешт на два місяці без можливості внесення застави.

Максима Одинцова і Олександра Баранова затримали у результаті проведення спецоперації СБУ 20 листопада на адміністративному кордоні з Кримом. Під час допиту, за словами голови СБУ Василя Грицака, затримані визнали провину.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав затримання СБУ військовослужбовців «незаконною провокацією».

Генеральне консульство Росії в Одесі направило українській стороні ноту з проханням надати копії документів, що засвідчують особи і громадянство затриманих.

XS
SM
MD
LG