Доступність посилання

ТОП новини

Росія відправила на окуповану частину Донбасу черговий «гумконвой»


Міністерство з питань надзвичайних ситуацій Росії повідомило про прибуття 24 листопада в неконтрольовані українським урядом частини Донецької та Луганської областей чергового 58-го «гумконвою».

Згідно з повідомленням, до складу колони входять більш ніж 40 автомобілів, які везуть понад 400 тонн вантажів. Як стверджують в МНС Росії, основна маса вантажу – це продукти харчування, медикаменти та предмети першої необхідності.

«Всі заходи на пунктах пропуску здійснювалися в присутності представників митної і прикордонної служб України. Автомобілі МНС Росії заїжджали на контрольно-пропускний пункт з відкритим заднім пологом кузова. Перевірку пройшла не тільки техніка, але супровідні документи на гуманітарний вантаж», – йдеться в повідомленні.

Водночас у Держприкордонслужбі України заявили, що Росія в односторонньому порядку здійснила пропуск на територію України 58-го
«гуманітарного конвою», порушивши таким чином норми міжнародного права.

«Враховуючи те, що представники МКЧХ не брали у оформленні участі, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій», – заявили українські прикордонники.

В МЗС України неодноразово вимагали від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки «гуманітарної допомоги». Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство.

XS
SM
MD
LG