Доступність посилання

ТОП новини

Угоди про механізм припинення «безвізу» може не бути до квітня-травня – кореспондент


В Євросоюзі можуть не узгодити угоду про так званий механізм припинення безвізового режиму до президентських виборів у Франції, запланованих на весну, повідомляє кореспондент Радіо Свобода з посиланням на свої джерела.

«Не впевнений, що угода про механізм припинення буде в 2016 році. Можливо, доведеться почекати до виборів у Франції у квітні-травні», – написав Рікард Йозвяк у Twitter.

24 листопада у Брюсселі відбудеться саміт Україна – ЄС. Від Євросоюзу в ньому братимуть участь президент Європейської ради Дональд Туск та глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Президент Петро Порошенко представлятиме Україну.

Як очікують, конкретних дат запровадження безвізового режиму для України на саміті називати не будуть.

Нещодавно Комітет постійних представників країн-членів Євросоюзу дав «зелене світло» безвізовому режиму між Україною і ЄС. За рішенням, запрацювати такий режим має після погодження у ЄС так званого механізму припинення «безвізу», який поки що обговорюють. Рішення комітету, що діє від імені Ради Євросоюзу, – це фактично фінішна пряма перед остаточним затвердженням спрощеного пересування країнами Шенгенської зони.

Йдеться про скасування віз на короткотермінове перебування в країнах, що входять до Шенгенської зони: у всіх країнах-членах Євросоюзу (крім Великобританії й Ірландії), а також Ісландії, Норвегії, Швейцарії і Ліхтенштейні. У цих країнах безвізовий режим дозволятиме перебувати 90 днів протягом кожного періоду в 180 днів.

XS
SM
MD
LG