Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль пропонує Україні «збудувати план справжнього культурного обміну» – спікер Кнесету


Юлій-Йоель Едельштейн
Юлій-Йоель Едельштейн

Ізраїль пропонує Україні поглибити співпрацю у сфері культури і сучасних комунікаційних технологій, заявив спікер Кнесету (парламенту) Ізраїлю Юлій-Йоель Едельштейн на форумі «Україна – Ізраїль 2016» 24 листопада у Києві.

За його словами, в Ізраїлі недостатньо ознайомлені з сучасною українською культурою, яка фактично презентує сучасну Україну.

«І в Україні, і в Ізраїлі існує сучасна культура. Після 25 років дипломатичних взаємин варто збудувати план справжнього культурного обміну між нашими державами. Це дозволить зробити внесок у те, щоб наші народи знали не лише минуле, історію, а знали по-справжньому одне одного, – народи, які живуть зараз», – зазначив Едельштейн.

Він також наголосив на важливості поглибити співпрацю між Ізраїлем й Україною у галузі сучасних технологій, які багато у чому «визначають обличчя» держави Ізраїль, а також запропонував парламентарям і науковцям двох держав спільно вивчати ті історичні події, які визначили сьогодення обох народів і держав, зокрема трагедію Голокосту.

Форум «Україна – Ізраїль 2016» організований з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Ізраїлем та Україною.

У його роботі беруть участь представники парламентів, урядів, ділових кіл і науковці двох держав. Форум організувало посольство Ізраїлю в Україні за підтримки низки комерційних й інформаційних компаній.

XS
SM
MD
LG