Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: на саміті Україна-ЄС домовилися про «чіткі перспективи» ратифікації Угоди про асоціацію


Президент України Петро Порошенко заявляє, що на саміті Україна-ЄС сторони домовилися про «чіткі перспективи» ратифікації Угоди про асоціацію.

«Перше, про що ми домовилися, – чіткі перспективи ратифікації угоди про асоціацію. Ця угода стала символом нової України… Україна і ЄС мають спільну позицію щодо того, що положення угоди за жодних обставин не мають бути переписані чи переглянуті, чи перератифіковані», – сказав Порошенко у Брюсселі.

Напередодні Порошенко спрогнозував можливість знайти взаємно прийнятний компроміс між Україною, Євросоюзом та Нідерландами щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною і ЄС.

Процес ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, яку підписала вже нинішня влада в Києві, загальмувався через результати референдуму в Нідерландах у квітні цього року, коли більшість його учасників висловилися проти ратифікації цієї угоди з боку Амстердама. Якщо Нідерланди все ж відхилять ратифікацію, угода, включно з зоною вільною торгівлі, як припускають, буде діяти між Україною і 27 іншими членами Євросоюзу. У ЄС дають знати, що мають ближчим часом знайти вихід із цієї ситуації – можливо, шляхом ратифікації угоди Нідерландами з якимись застереженнями, які будуть стосуватися цієї країни.

XS
SM
MD
LG