Доступність посилання

ТОП новини

Рада може ухвалити рішення щодо Новинського наступного пленарного тижня – Парубій


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що питання про зняття недоторканості з народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського парламент зможе розглянути наступного пленарного тижня. Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Ми зараз чекаємо додаткових матеріалів, які запросив регламентний комітет. Я закликав прокуратуру швидше надати ці матеріали. Також дав доручення регламентному комітету, після надходження додаткових матеріалів, швидше вийти на ухвалення рішення. Я сподіваюся, що наступного пленарного тижня ми зможемо вийти на ухвалення рішення в стінах Верховної Ради України», – сказав Андрій Парубій.

Згідно з графіком Верховної Ради, наступний планерний тиждень розпочнеться 6 грудня.

Раніше Парубій говорив, що 24 листопада закінчується термін розгляду подання профільним комітетом.

16 листопада регламентний комітет Верховної Ради відклав рішення щодо подання генпрокурора про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського. Члени комітету пояснили це рішення тим, що Генпрокуратура і сам генпрокурор Юрій Луценко, який брав участь у засіданні, не відповіли на всі запитання депутатів. Комітет звернувся до Генпрокуратури з проханням надати додаткові матеріали.

Після цього Луценко наголосив, що ГПУ не має права розкривати таємницю досудового слідства, а члени комітету «бояться говорити «так», бояться говорити «ні» і роблять так, щоб зіпхнути цю проблему на мене, підштовхуючи мене або порушити Кримінальний процесуальний кодекс, або не надати відповіді».

До Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності Новинського надійшло 4 листопада.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті. Депутат справу проти себе називає сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG