Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст відмовив НАЗК у реєстрації порядку перевірки е-декларацій через недоліки – Пєтухов


Сергій Пєтухов
Сергій Пєтухов

У Міністерстві юстиції 24 листопада повідомили, що відмовили у реєстрації напрацьованого Нацагентством із запобігання корупції (НАЗК) порядку перевірки електронної декларації через недоліки в ньому. Про це повідомив на сторінці в Facebook заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

«Ми надіслали НАЗК пояснення на 8 та 14 сторінок тексту з перерахуванням порушень, які містяться у запропонованих НАЗК порядку перевірки декларацій та порядку моніторингу способу життя», – повідомив Пєтухов.

Він зазначив, що йдеться усього про 6 зауважень.

«Ми перевіряємо всі нормативні акти, які затверджують суб'єкти владних повноважень. Відмовляємо в реєстрації, якщо вони не відповідають вимогам законодавства чи призводять до порушення прав людини. НАЗК не має інституційної пам'яті і тому можливо про це на знало. На жаль, колеги з НАЗК вирішили піти шляхом публічного звинувачення Мін'юсту замість усунення недоліків у затвердженому порядку», – додав Пєтухов.

24 листопада у Національному агентстві щодо запобігання корупції звинуватили Мін’юст у блокуванні початку перевірки електронних декларацій чиновників.

У ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президент, прем’єр, члени уряду, депутати, судді, правоохоронці. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, на час завершення першого етапу було подано понад 118 тисяч декларацій (враховуючи уточнені декларації, що зберігаються в реєстрі окремо). Протягом семи днів до поданих електронних декларацій могли внести уточнення.

XS
SM
MD
LG