Доступність посилання

ТОП новини

СБУ проводить обшук у бізнес-центрі в Києві у справі банку «Михайлівський»


Служба безпеки України проводить слідчі дії в бізнес-центрі «Гулівер» у Києві в рамках розслідування у справі про розкрадання коштів банку «Михайлівський». Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, яку цитують українські новинні агенції.

За повідомленням, слідчі дії тривають від ранку 25 листопада.

Раніше цього місяця генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Шевченківський районний суд Києва наклав арешт на майновий комплекс торговельно-офісного центру «Гулівер» у центрі Києва у зв’язку з розслідуванням розкрадання банку «Михайлівський».

За його словами, матеріалами кримінального провадження встановлено, що власником банку і власником центру є компанії, пов’язані між собою.

23 травня Національний банк України своєю постановою визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію. Однак з того часу, за словами вкладників банку, вони не можуть отримати ані своїх депозитів, ані коштів на карткових рахунках, ані навіть використовувати їх у безготівкових розрахунках.

Вкладники банку «Михайлівський» уже кілька разів проводили акції протесту, зокрема, перекривали рух у центрі Києва, з вимогою повернути їхні кошти.

12 серпня силовики затримали голову правління банку «Михайлівський» Ігоря Дорошенка. Його підозрюють у розкраданні 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності. Нині він перебуває під арештом із можливістю внесення застави у 137 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG