Доступність посилання

ТОП новини

Російська влада Криму повідомляє про затримання підозрюваних у руйнуванні пам’ятника Леніну в Судаку


Зруйнований пам’ятник Леніну в окупованому Судаку, Крим, жовтень 2016 року
Зруйнований пам’ятник Леніну в окупованому Судаку, Крим, жовтень 2016 року

В окупованому кримському місті Судак заявляють про затримання трьох осіб, яких підозрюють до руйнування міського пам’ятника Леніну. Про це 25 листопада повідомили прес-службі підконтрольного Кремлю МВС Криму.

Російські силовики заявили, що в рамках розслідування кримінальної справи «оперативники провели ряд оперативно-розшукових заходів, в результаті яких поліцейськими була встановлена і затримана група осіб, обґрунтовано підозрюваних у скоєнні вказаного злочину. Ними виявилися троє місцевих жителів 1990 і 1998 років народження, які дали свідчення».

«Зі свідчень затриманих встановлено, що злочин вони скоїли з хуліганських мотивів. Зловмисники затримані, проводяться необхідні слідчі дії. Якщо вина зазначених громадян буде доведена, то їм може загрожувати покарання від обмеження волі або примусових робіт до позбавлення волі на строк до трьох років», – відзначили в прес-службі.

У жовтні 2016 року в міському парку Судака місцеві жителі виявили зруйнований пам’ятник вождю російських більшовиків Леніну. У той же день російські поліцейські в окупованому Криму повідомили, що за фактом злочину порушено кримінальну справу.

XS
SM
MD
LG