Доступність посилання

ТОП новини

У Януковича «викликає повагу» позиція Путіна щодо Криму та Донбасу


Колишній президент України Віктор Янукович, Ростов-на-Дону, 25 листопада 2016 року
Колишній президент України Віктор Янукович, Ростов-на-Дону, 25 листопада 2016 року

Колишній президент України Віктор Янукович заявив, що дії президента Росії Володимира Путіна в Криму і на Донбасі «викликають повагу». Про це Янукович сказав 25 листопада на прес-конференції в Ростові-на-Дону.

Відповідаючи на запитання, чи підтримує він факт окупації частини України, який Путін підтвердив заявою про те, що «був змушений захищати російськомовних у Криму і в Донбасі», Янукович сказав: «Я на цю тему мав розмову з Володимиром Володимировичем Путіним. Це його, можна сказати, позиція як людини, як громадянина Росії і як патріота. Тут від того що я погоджуся з ним, або не погоджуся, це не має ніякого значення . Вона (позиція – ред.) гідна, викликає повагу», – відзначив Янукович.

Також він заявив, що вважає «недоброю» анексію Кримського півострова. «Чи добре, що Крим відокремився від України? Ні, недобре. Я вважаю, що це погано», – відзначив Янукович, але закликав подумати, «чому це сталося».

Святошинський районний суд Києва вирішив перенести засідання з допиту через відеозв’язок із російського суду колишнього президента України Віктора Януковича на 28 листопада на 13:00.

Таке рішення суд ухвалив після того, як на засідання 25 листопада не змогли доправити підсудних у справі, в якій Янукович мав вступати свідком – колишніх «беркутівців», обвинувачених у вбивствах на Майдані у лютому 2014 року. Це сталося через блокування активістами СІЗО в Києві, де утримують екс-«беркутівців».

Екс-президент Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії.

Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

XS
SM
MD
LG