Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація Обами запевнила, що хакери Росії не вплинули на вибір американцями Трампа – ЗМІ


Зустріч чинного президента США Барака Обами та новообраного президента Дональда Трампа у Білому домі. Вашингтон, 10 листопада 2016 року
Зустріч чинного президента США Барака Обами та новообраного президента Дональда Трампа у Білому домі. Вашингтон, 10 листопада 2016 року

Адміністрація президента США Барака Обами запевнила, що атаки російських хакерів з метою вплинути на виборчий процес у США не вплинули на вибір американцями Дональда Трампа президентом країни. Про це написала американська газета The New York Times з посиланням на заяву адміністрації Обами від 25 листопада.

Як йдеться в доповіді, результати виборів, згідно з якими кандидат-республіканець переміг суперницю-демократа Гілларі Клінтон, «точно відображали волю американського народу».

«Кремль, ймовірно, очікував, що громадський резонанс навколо розкриття інформації, підтримуваної російським урядом з метою дискредитації через листи американських осіб та установ, в тому числі політичних організацій США, порушить питання про цілісність виборчого процесу, що могло б підірвати легітимність обраного президента. Тим не менше, ми твердо переконані, що результати наших виборів точно відображають волю американського народу», – йдеться в заяві.

Ця заява з’явилася того ж дня, коли кандидат у президенти від Партії зелених Джилл Стайн подала документи до виборчої комісії штату Вісконсин щодо перерахунку голосів на виборах президента США.

За кілька тижнів до виборів президента США 8 листопада, американська розвідка звинуватила Росію у декількох кібератаках проти політичних організацій США, зокрема Національного комітету Демократичної партії і передвиборного штабу Клінтон. Вашингтон заявив про спроби Кремля втрутитися у виборчий процес у США. Росія ці звинувачення відкинула.

XS
SM
MD
LG