Доступність посилання

ТОП новини

США: штаб Клінтон братиме участь у перерахунку голосів у штаті Вісконсин


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Виборчий штаб Гілларі Клінтон, кандидата від Демократичної партії США на президентських виборах цього року, повідомляє, що братиме участь у перерахунку бюлетенів у штаті Вісконсин, ініційованому кандидатом на посаду президента від Партії зелених Джил Стайн.

За словами представників Клінтон, сотні її прихильників занепокоєні тим, що іноземні хакери, зокрема, російські, зламали виборчі бази даних і змінили результати голосування на шкоду кандидата від демократів, головним чином, у Мічигані, Вісконсині і Пенсільванії, де сумарна перевага Трампа над Клінтон становила всього 107 тисяч голосів.

Ніяких конкретних ознак хакерського втручання представники Клінтон не виявили, але з огляду на мінімальну перевагу Трампа у цих ключових штатах, а також повідомлення про кібератаки, якими супроводжувалася остання президентська кампанія, штаб Клінтон вирішив підтримати ініціативу Стайн.

«Наш обов’язок перед 64 мільйонами американців, які віддали свої голоси за Гілларі Клінтон, упевнитися, що оголошені результати виборів відповідають дійсності», – заявили 26 листопада у штабі Клінтон.

Обраний президент Дональд Трамп написав у Twitter, що «вимога перерахунку - це єдиний спосіб для Джил Стайн, яка набрала менше одного відсотка голосів і навіть не значилася у виборчих бюлетенях у низці штатів, поповнити скарбницю своєї партії».

Гілларі Клінтон програла президентські вибори кандидатові від Республіканської партії Дональдові Трампу.

XS
SM
MD
LG