Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: урядові війська відбили у повстанців район на сході Алеппо


Зруйновані будинки в Алеппо
Зруйновані будинки в Алеппо

Війська президента Сирії Башара аль-Асада встановили контроль над важливим районом на сході міста Алеппо, який раніше контролювали повстанські загони.

Сирійська державна агенція Sana повідомила 26 листопада, що сирійські війська «повністю» контролюють район Ханано та повністю очистили його від мін та бомб.

Базовані у Британії спостерігачі за правами людини у Сирії підтверджують цю інформацію та повідомляють, що урядові війська розпочали наступ у двох прилеглих районах.

Ханано був першим кварталом в Алеппо, захопленим загонами озброєної опозиції у 2012 році. Урядова армія кілька днів вела обстріли по позиціях повстанців. Після захоплення цього району сили аль-Асада отримали прохід з північного боку вглиб східних районів міста.

Алеппо, друге за величиною місто у Сирії, розділене на зони: західну, зайняту силами Башара аль-Асада і східну, що перебуває під контролем сирійської опозиції. Урядова армія за підтримки російської авіації завдає ударів по контрольованих повстанцями районах, де заблокованими лишаються сотні тисяч цивільних.

XS
SM
MD
LG