Доступність посилання

ТОП новини

Южно-Українська АЕС відключила від мережі енергоблок №3 – «Енергоатом»


27 листопада о 13:45 енергоблок №3 Южно-Української АЕС у Миколаївській області був відключений від енергомережі. Це сталося для виявлення та усунення причин спрацювання аварійного захисту реактора, повідомили у прес-службі «Енергоатому».

«Порушень умов та меж безпечної експлуатації не було», – йдеться в повідомленні.

За даними «Енергоатому», обладнання першого енергоблоку працює у заданому режимі. На другому енергоблоці триває середній планово-попереджувальний ремонт.

Радіаційна обстановка на атомній електростанції відповідає нормам безпеки. Радіаційній фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС знаходиться на рівні природних фонових значень. Викиди та скиди радіоактивних речовин в навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень, запевняють в «Енергоатомі».

Южно-Українська АЕС розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області та є відокремленим підрозділом підприємства «Енергоатом». Входить до складу Южно-Українського енергетичного комплексу.

До складу енергокомплексу входять: Южно-Українська АЕС (3 атомні енергоблоки ВВЕР-1000 сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська ГЕС на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і Ташлицька ГАЕС (в експлуатацію введена перша черга: 2 гідроагрегати сумарною потужністю в генераторному режимі 320 МВт, у стадії будівництва друга черга – гідроагрегат №3).

XS
SM
MD
LG