Доступність посилання

ТОП новини

Пожежа в нічному клубі Львова: 13 потерпілих на лікарняних ліжках


Львів – Тринадцять людей зі складними опіками перебувають у лікарні. Вони зазнали травм під час пожежі у розважальному центрі «МІ100» уночі 27 листопада у Львові. На час трагедії у клубі було близько 200 людей. За попередньою інформацією поліції, причиною пожежі стало необережне поводження з відкритим вогнем під час шоу у клубі.

Пожежа в нічному клубі Львова: 13 потерпілих на лікарняних ліжках
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У найтяжчому стані перебуває 40-річний відвідувач клубу, який отримав 95% опіків, у нього пошкоджені дихальні шляхи.

«Другий хворий – важкий, але прогноз щодо його стану більш сприятливий. Поки що будемо їх лікувати, провели операції. Я бачив багато опіків у людей, але ці важкі, особливо у 40-річного чоловіка», – каже лікар Олег Александрович.

Всі інші потерпілі у середньому і тяжкому стані. Про те, які будуть наслідки від отриманих опіків і прогнози щодо одужання, лікарі зможуть детальніше оцінити на третій день лікування.

Віктор Сімачов і Андрій Олійник рятували один одного у цю жахливу ніч. У Віктора опіки на одній руці і на обличчі, в Андрія – на обох руках, шиї, обличчі. Обоє молодих хлопців почали працювати у розважальному центрі «МІ100» тиждень тому – ведучим і ді-джеєм. Вони розповіли Радіо Свобода про подробиці пожежі, що сталася близько 2 години вночі під час вогняного шоу.

«Запросили у клуб фаєр-шоу. Двоє чоловіків на ланцюгах крутили кульки з вогнем, тричі опускали-піднімали. А стеля, весь цей клуб зроблений із невогнестійкого матеріалу. В одну мить бачу, що вогонь на стелі, почалась паніка, люди почали втікати, дівчата кричали. Коли вогонь почався, то люди спершу подумали, що погасять і вечірка продовжиться. Люди, які проводили вогняне шоу вперше у цьому клубі, не кинулись гасити вогонь, вони просто дивились. Не було жодного вогнегасника в клубі. Десять секунд і все почало горіти і капати зі стелі на нас. Ми побігли на аварійний вихід, один одного підтримували. Мене у шпиталь завіз мій товариш», – розповів Віктор Сімачов.

«Коли шоумени вогонь пускали ротом, то було відчутно гарячу хвилю і мене це насторожило, я трішки відійшов убік. Разом з Віктором стояв на сцені, над нами все почало горіти. Ми один на одному гасили вогонь. Я впав, якби не товариш, то не знаю…Досі не віриться. Охорона першою втекла із залу», – говорить Андрій Олійник.

Причина пожежі – недотримання правил безпеки

Обоє хлопців не мають наміру далі працювати у клубі. Вони називають винуватцями пожежі власника розважального закладу і фаєр-шоуменів. До того ж у клубі, який відвідує чимало людей, за їхніми словами, не було жодних протипожежних засобів.

Поліція порушила кримінальне провадження за фактом події і попередньою причиною пожежі називає використання у приміщенні відкритого вогню. Зараз шукають чоловіка, який організував вогняне шоу. Він стажувався у клубі на посаду арт-директора.

«Відкрито провадження за фактом порушення встановлених вимог пожежної безпеки, частина 2 статті 270 Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. На даний час триває досудове розслідування, після проведення експертиз можна буде говорити, чи це шоу було законним», – зауважила слідча Франківського відділу поліції Львова Ольга Москаль.

За даними львівських рятувальників, полум’я поширилось у приміщенні блискавично – спершу загорілась стеля, сцена. Люди у паніці почали рятуватися поодинці, було багато людей були під дією алкоголю, дехто з кидався на рятувальників.

Пожежа в нічному клубі викликала бурхливу реакцію користувачів соціальних мереж. Більшість дописувачів обурив той факт, що власник не зачинив розважальний заклад у день вшанування жертв Голодомору, що люди пішли у цей клубу день скорботи, що такі розважальні центри ніхто не контролює.

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG