Доступність посилання

ТОП новини

Французька компанія Engie зберігатиме газ в Україні – «Укртрансгаз»


Український оператор «Укртрансгаз» і французька компанія Engie та її дочірня компанія в Україні «Енжі Енержі Менеджмент Юкрейн» підписали договори на транспортування та зберігання природного газу. Підписання відбулося в Парижі на українсько-французькому економічному форумі, інформує 28 листопада сайт «Укртрансгазу».

«Ми готові виконати всі умови контракту, адже український газотранспортний оператор працює за європейськими стандартами та правилами»,- запевнив президент «Укртрансгазу» Ігор Прокопів.

Підписання даних рамкових угод дозволить Engie самостійно постачати блакитне паливо в Україну з можливістю подальших прямих продажів українським трейдерам та споживачам.

«Вихід такого потужного європейського гравця на український ринок – це гарний сигнал для інших європейських компаній. Ми раді бачити, що реформа «Нафтогазу» та ринку приносить результати», – зазначив голова компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Engie є однією з найбільших енергетичних компаній Європи з річним оборотом близько 70 мільярдів євро. В останній рік, після того, як Україна активізувала імпорт газу з країн ЄС, Engie є одним із основних продавців газу НАК «Нафтогаз України» та іншим українським трейдерам.

XS
SM
MD
LG