Доступність посилання

ТОП новини

Трамп розкритикував Клінтон за приєднання до перерахунку голосів у трьох штатах


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Новообраний президент США Дональд Трамп в неділю різко розкритикував демократа Гілларі Клінтон за те, що її штаб підключився до перерахунку голосів в трьох штатах, де республіканський кандидат переміг з невеликою перевагою. Трамп нагадав, що під час теледебатів Клінтон заявляла, що сторона, яка програла, повинна прийняти результат виборів, навіть, якщо він їй не подобається.

«Гілларі Клінтон визнала поразку, коли подзвонила мені незадовго до мого переможного виступу і після появи результатів, – написав Трамп в Twitter. – Нічого не зміниться».

Ініціювала перерахунок Зелена партія, раніше Трамп назвав цю ініціативу «шахрайством».

«Це шахрайство з боку Зеленої партії, оскільки поразка вже була визнана, і результати цих виборів треба поважати, а не оспорювати та нехтувати ними, що саме робить Джил Стайн», – заявив новообраний президент Дональд Трамп.

Юрист виборчої кампанії Клінтон Марк Еліас зазначив в суботу в повідомленні на сайті Medium.com, що рішення приєднатися до перерахунку голосів в штаті Вісконсин ухвалене після того, як команда Клінтон отримала сотні звернень з проханням це зробити. Еліас підтвердив, що запити спонукали команду демократичного кандидата почати розслідування на предмет того, чи існувало «втручання ззовні» у вибори 8 листопада.

За словами Еліаса, не виявлено ніяких «доказів злому або зовнішніх спроб змінити технологію голосування, які дають підстави для дій». Але через незначну перевагу в голосах в поєднанні з явним іноземним втручанням в президентську кампанію, було ухвалено рішення переконатися в тому, що зовнішнього втручання не було.

Штат повинен виконати федеральну вимогу закінчити перерахунок до 13 грудня.

Раніше в п'ятницю Стейн розмістила на своєму сайті інформацію про те, що її прихильники зібрали 5 млн доларів на проведення перерахунку голосів і інші пов'язані з цим витрати в штатах Вісконсин, Мічиган і Пенсильванія. За її словами, загальна вартість усіх трьох перерахунків складе до 7 млн доларів.

Експерти кажуть, що немає практично ніяких шансів, що результати виборів будуть скасовані. Але з перевагою Клінтон в загальнонаціональному голосуванні, що перевищила два мільйони голосів, перерахунки можуть посилити дебати з приводу легітимності несподіваної перемоги Трампа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG