Доступність посилання

ТОП новини

Путін регулярно отримує інформацію про Януковича – речник


Володимир Путін (л), Віктор Янукович (п), архівне фото 2013 року
Володимир Путін (л), Віктор Янукович (п), архівне фото 2013 року

Президент Росії Володимир Путін отримує інформацію про колишнього президента України Віктора Януковича, повідомив речник російського керівника.

Як сказав Дмитро Песков російському агентству «ТАСС», «безумовно, (Володимир Путін) отримує регулярно інформацію про те, що відбувається навколо Віктора Януковича, які він робить кроки і в яких процесах він бере участь».

При цьому, пише агентство, речник не зміг відповісти на запитання, чи спілкувалися Путін і Янукович останнім часом, заявивши, що не має такої інформації.

Раніше в понеділок Святошинський суд Києва через відеозв’язок почав допит Януковича, який перебуває в Ростові-на-Дону в Росії, як свідка у справі п’яти колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані. Під час перерви в суді генеральний прокурор України Юрій Луценко усно оголосив Вікторові Януковичу підозру в державній зраді. Тим часом суд пікетують активісти, які вимагають для Януковича статусу обвинуваченого, а не свідка.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії.

XS
SM
MD
LG