Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі екс-«беркутівців» переніс допит колишнього командувача внутрішніх військ на 2 грудня


Спецпризначенці зі зброєю ведуть стрілянину по учасниках протесту (Київ, 20 лютого 2014 року)
Спецпризначенці зі зброєю ведуть стрілянину по учасниках протесту (Київ, 20 лютого 2014 року)

Святошинський районний суд Києва переніс на 2 грудня допит у режимі відеоконференції колишнього командувача внутрішніх військ МВС України Станіслава Шуляка.

Попередньо допит планувався на сьогодні, однак головуючий суддя запропонував перенести його, бо робочий день завершився.

Найближче засідання у справі 5 колишніх «беркутівців», підозрюваних у причетності до вбивств учасників Революції гідності, відбудеться 1 грудня. Цього дня, як очікується, триватиме допит потерпілих, а наступного, відповідно, – допит Шуляка.

28 листопада у режимі відеоконференції у цій справі свідчив колишній президент України Віктор Янукович. Допит колишнього командувача внутрішніх військ МВС України Шуляка також триватиме завдяки відеозв’язку між Святошинським райсудом Києва (Україна) та Радянським обласним судом Ростова-на-Дону (Росія).

Святошинський районний суд Києва розглядає справу щодо п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані – Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут» не визнають власної вини.

XS
SM
MD
LG