Доступність посилання

ТОП новини

У Росії закрили справу пенсіонерки за антивоєнний плакат, та її викликали до центру боротьби з екстремізмом


Ольга Малишева з її антивоєнним плакатом
Ольга Малишева з її антивоєнним плакатом

У Росії, в місті Калінінграді суд припинив адміністративну справу пенсіонерки Ольги Малишевої, порушену через антивоєнний плакат, через відсутність складу злочину, та її викликали на розмову до центру боротьби з екстремізмом, повідомило російське видання «ОВД-Інфо», що стежить за політичними переслідуваннями в Росії.

За повідомленням, пенсіонерку звинувачували в порушенні порядку проведення публічного заходу після того, як вона взяла участь у санкціонованому мітингу з плакатом із написом «Ні війні!» і перекресленим портретом президента Росії Володимира Путіна. Поліція вирішила було, що гасло на плакаті не відповідало тематиці пікету. Активістка наголосила, що свій плакат вона узгодила з організаторами мітингу.

Тим часом, як повідомила виданню сама 60-річна жінка, відразу після рішення суду до неї додому прийшов представник поліції і усно викликав її на вівторок на розмову до центру боротьби з екстремізмом, так званого Центру «Е». При цьому офіційного виклику вона не отримувала, додало видання.

Представник поліції, мовиться в повідомленні, розпитував жінку, яка народилася на території Німеччини, чи не має вона подвійного громадянства, а також цікавився, чи переказувала вона кошти на виборчу кампанію опозиційного діяча Лева Шлосберга.

Активістка заявила, що вона виступає проти воєнних дій Росії на території України й Сирії.

XS
SM
MD
LG