Доступність посилання

ТОП новини

Мінтранс Росії: Україна не відповіла на прохання скасувати випробування в районі Криму


Максим Соколов
Максим Соколов

Росія не отримувала від України відповіді на прохання скасувати військові навчання в районі анексованого Криму 1-2 грудня, заявив міністр транспорту Росії Максим Соколов.

«Поки що офіційних повідомлень ми не отримували. Але час ще є», – сказав він.

При цьому міністр повідомив, що Росія обговорила з ICAO (Міжнародна організація цивільної авіації – ред.) плани України.

Раніше Повітряні сили Збройних сил України попередили, що планують провести науково-дослідницькі навчання, під час яких будуть проведені повітряні стрільби у південній частині України 1-2 грудня. Українська сторона заявила, що завчасно підготувала й оприлюднила авіаційне сповіщення (НОТАМ) про небезпеку використання повітряного простору під час повітряних стрільб у зоні їх проведення.

«Повітряні стрільби проходитимуть виключно у повітряному просторі України, над відкритим морем, і здійснюватимуться суворо до норм міжнародного права», – йшлося в повідомленні.

25 листопада на офіційному сайті «Росавіації» з’явилася заява зі звинуваченням України в ухваленні рішення «в односторонньому порядку» провести ракетні стрільби в районі Криму, де «здійснюються польоти цивільних і державних повітряних суден».

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у відповідь на заяву «Росавіації» про нібито «порушення українською стороною російського повітряного простору під час випробувань ракетної зброї» заявив, що, у відповідності з усіма міжнародними угодами, суверенний повітряний простір Росії в Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки.

XS
SM
MD
LG