Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: будівлю театру на Подолі здаватимуть у експлуатацію після врахування думки киян


«Театр на Подолі», Андріївський узвіз, Київ, 28 листопада 2016 року
«Театр на Подолі», Андріївський узвіз, Київ, 28 листопада 2016 року

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що без врахування думки фахівців і громадськості щодо зовнішнього вигляду будівлі театр на Подолі не буде зданий у експлуатацію.

За його словами, підрядник не врахував рекомендацій містобудівної ради, які стосувалися проекту реконструкції фасаду будівлі, також проект не був представлений громадськості.

«Архітектурний ансамбль Андріївського узвозу – знакової, історичної вулиці – повинен бути збережений! Без врахування думки фахівців і узгодження з громадськістю, ця будівля не буде здана в експлуатацію. Потрібно доопрацювати зовнішній вигляд будівлі, щоби вона не вибивалася з ансамблю будинків на узвозі, і мають бути враховані рекомендації містобудівної ради», – сказав Кличко, слова якого цитує прес-служба КМДА.

Раніше вигляд фасаду оновленої будівлі театру на Подолі викликав обурення у киян. Будівлю порівнюють з «чорнобильським енергоблоком» і навіть – «крематорієм». Натомість проектувальники звинувачення відкидають і запрошують поглянути на споруду без риштувань.

Як заявляє член Українського товариства охорони пам'яток історії та культури Олена Сердюк, театр у нинішньому вигляді є грубим порушенням архітектури Андріївського узвозу, який до того ж є пам’яткою національного значення.

Відкриття театру заплановане на весну 2017 року.

XS
SM
MD
LG