Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: суд у справі щодо «Фідобанку» наклав арешт на 2 офісних приміщення у Києві


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Суд у справі про доведення «Фідобанку» до неплатоспроможності наклав арешт на два офісні приміщення у Києві, загальною площею близько 6 тисяч квадратних метрів.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратура, це нерухоме майно визнане речовим доказом у кримінальному провадженні, а його арешт здійснено для забезпечення відшкодування збитків, завданих потерпілим, та недопущення його подальшого відчуження.

У прокуратурі встановили, що службовими особами «Фідобанку» у 2015 році це майно відчужено комерційній структурі за 170 мільйонів гривень, проте з’ясувалося, що купівля цієї нерухомості відбулася через фіктивні компанії і за рахунок коштів, які безпосередньо належать до активів цього ж банку.

Ці дії службовців фінустанови призвели до заподіяння багатомільйонних збитків вкладникам та кредиторам банку і як наслідок – віднесення його до категорії неплатоспроможних, додають у ГПУ.

Правоохоронці проводять досудове розслідування за статтями «доведення банку до неплатоспроможності» та «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

У травні Нацбанк відніс «Фідобанк» до категорії неплатоспроможних. У НБУ повідомляли, що станом на 20 травня загальна сума невиконаних «Фідобанком» операцій клієнтів перевищила 500 мільйонів гривень (9% від його зобов’язань).

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб повідомляли, що виплати відшкодувань вкладникам здійснювали в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення банку з ринку, але не більше ніж 200 тисяч гривень. За даними НБУ, 98% (97,7 тисяч людей) усіх вкладників «Фідобанку» отримають свої вклади у повному обсязі.

У Нацбанку у травні повідомляли, що кінцевим бенефіціаром «Фідобанку» є Олександр Адаріч.

XS
SM
MD
LG