Доступність посилання

ТОП новини

Суд у «справі 26 лютого» знову перенесли – адвокат


Едем Семедляєв
Едем Семедляєв

Засідання суду у «справі 26 лютого» у Криму перенесли на 2 грудня у зв’язку з тим, що один з підсудних Арсен Юнусов перебуває у лікарні. Про це у коментарі проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії сказав кримський адвокат Едем Семедляєв.

За словами адвоката, попереднє засідання, яке мало відбутися 28 листопада, також перенесли через хворобу Арсена Юнусова.

«Суд ще не почав судове слідство, було попереднє засідання і була стадія клопотань. На наступному засіданні 2 грудня мають бути запрошені потерпілі і свідки, почнеться їх допит. Якщо всі учасники процесу зберуться, то почнеться судове слідство. До будь-якого рішення ще дуже далеко. Поки і прокуратура, і суд наполягають на допиті всіх свідків і потерпілих, а це близько 80 людей», – додав Семедляєв.

Після анексії Криму Росією на півострові почали судити кримськотатарських активістів, що брали 26 лютого 2014 року участь у мітингу прихильників територіальної цілісності України, яким протистояли активісти партії «Русское единство», якою тоді керував нинішній глава російської влади у Криму Сергій Аксьонов.

20 липня суд на закритому засіданні розділив «справу 26 лютого» на дві: окремо щодо заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і окремо щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG