Доступність посилання

ТОП новини

Чеська організація «Людина у скруті» сподівається відновити роботу в Донецьку


Найбільша чеська гуманітарна організація «Людина в скруті» сподівається відновити роботу в Донецьку, підконтрольному угрупованню «ДНР», заявив в інтерв’ю Радіо Свобода керівник організації Шімон Панек.

«Акредитація оновлюється кожного тижня. Нову ми не отримали, тож ми були змушені залишити Донецьк. Зараз ми комунікуємо на відстані, ми надіслали туди листа, тобто місія в Україні надіслала листа, в якому пояснює, яка саме робота вже розпочата, що необхідно доробити. Подивимось. Сподіваємось, що знайдеться якась можливість компромісу працювати на час зими і закінчити розпочату роботу», – сказав Панек.

Він припустив, що переговори про відновлення роботи організації триватимуть близько двох тижнів.

Найбільша чеська гуманітарна організація «Людина у скруті» – «Člověk v tísni» була змушена згорнути свою роботу на Донбасі. 25 листопада бойовики угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, без попереджень чи будь-яких пояснень висунули вимогу закрити офіс і залишити окуповану територію. Чеські гуманітарні працівники заявили, що таке рішення їх здивувало, адже ніхто досі зауважень до їхньої роботи на Донбасі не мав.

Чеська гуманітарна організація «Людина у скруті» надає допомогу як в підконтрольній Україні частині Донбасу, так і людям на теренах, які утримують підтримувані Росією сепаратисти. Лише протягом цього року допомогу продуктовими пакетами отримали близько 1 мільйона людей по обидві сторони конфлікту.

XS
SM
MD
LG