Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: щодо представника президента Росії в Криму Белавенцева завершили спецрозслідування


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральній прокуратурі заявляють, що завершено спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього уповноваженого представника президента Росії в анексованому Криму Олега Белавенцева.

Як повідомляє прес-служб відомства, обвинувальний акт стосовно Белавенцева вже передали до суду для заочного засудження.

Крім того, у Генпрокуратурі зазначають, що представника президента Росії в Криму оголосили в розшук, суд надав дозвіл на його затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Слідчими зібрані беззаперечні докази, на підставі яких Белавенцев обґрунтовано обвинувачується у тому, що він у лютому-березні 2014 року, перебуваючи у Криму, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади та службовими особами Збройних сил Росії, схиляв військовослужбовців ЗСУ до державної зради, а також своїми умисними діями сприяв іншим співучасникам у веденні агресивної війни проти України з метою зміни меж її території та держкордону, що призвело до тимчасової окупації півострову Крим», – йдеться у повідомленні.

Белавенцев обвинувачують у «пособництві у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України», «підбурюванні до держзради, пособництві у веденні агресивної війни за попередньою змовою групою осіб».

Російська сторона наразі цю інформацію не коментувала.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG