Доступність посилання

ТОП новини

7 грудня в Брюсселі можуть домовитися щодо механізму припинення «безвізу» – журналіст


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Посли Європейського союзу на зустрічі наступного тижня можуть домовитися щодо механізму припинення дії безвізового режиму, від якого залежить спрощення пересування усередині Євросоюзу громадян України і Грузії. Про це у Twitter написав брюссельський кореспондент Радіо Cвобода Рікард Йозвяк.

«Думаю, що наступного тижня може бути угода щодо механізму припинення. Посли ЄС зустрінуться 7 грудня, новий «тріалог» може відбутися того ж дня», – написав журналіст.

«Як я розумію, що на Францію тиснуть, щоб вона погодилася на угоду щодо механізму припинення, перш ніж відбудеться саміт ЄС 15–16 грудня», – додав він.

Раніше кореспондент Радіо Свобода повідомляв, що на попередніх консультаціях Європарламенту і Ради Європейського союзу 29 листопада в Брюсселі не досягли домовленості щодо механізму припинення дії безвізового режиму.

Офіційної інформації про переговори немає.

17 листопада Комітет постійних представників країн-членів Євросоюзу погодив скасування для громадян України шенгенських віз, необхідних для короткострокових поїздок, однак вирішив, що так званий «безвіз» запрацює лише після того, як у Брюсселі погодять механізм припинення дії такого режиму у випадку надзвичайних ситуацій.

Українська сторона неодноразово наголошувала, що Україна виконала всі умови, необхідні для запровадження «безвізу», і закликала Євросоюз невідкладно скасувати візи, виконавши своє зобов’язання.

XS
SM
MD
LG