Доступність посилання

ТОП новини

Цеголко: під час випробувань на Херсонщині відбулося 16 пусків українських ракет


Випробування ракет в Херсонській області, 1 грудня 2016 року
Випробування ракет в Херсонській області, 1 грудня 2016 року

Речник президента України Святослав Цеголко заявляє, що під час сьогоднішніх випробувань на Херсонщині відбулося 16 пусків українських ракет.

За словами Цеголка, про це президенту України Петрові Порошенку доповіли міністр оборони і начальник Генерального штабу.

«Усі (ракети – ред.) досягли цілей. Завдання на сьогодні виконано в повному обсязі», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Навчання Повітряних сил Збройних сил України продовжаться 2 грудня.

Сьогодні у Херсонській області розпочалися випробування зенітних керованих ракет середньої дальності.

У ЗСУ повідомляли, що у рамках випробувань відпрацьовуються практичні завдання з бойовими (та імітованими) пусками зенітних керованих ракет по повітряних цілях – безпілотних літальних апаратах типу ВР-3 «Рейс», які імітують політ «крилатої ракети».

Напередодні командування Повітряних сил Збройних сил України заявляло, що ракетні випробування проводитимуться у зоні, яка виключає будь-яку загрозу для жителів Криму, а звинувачення Росії у створенні таких загроз є провокацією. У ЗСУ наголосили, що було уточнено розміри небезпечної зони виконання пусків, а межа східної частини цієї зони проходить за 27–30 кілометрів від північно-західного узбережжя Криму, це повністю виключає загрозу для кримчан.

Як повідомляли ЗМІ, Росія погрожувала ракетним ударом у разі проведення Україною військових навчань поруч із окупованим Кримом. Попередження про це містилося у листі Міністерства оборони Росії, адресованому військовому аташе у складі посольства України в Росії.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що суверенний повітряний простір Росії в Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки, а там Україна здійснювати ракетні випробування не має наміру.

26 листопада в Генштабі повідомили про плани провести навчання Повітряних сил ЗСУ у період з 1 до 2 грудня 2016 року в південній частині України.

XS
SM
MD
LG