Доступність посилання

ТОП новини

У Києві перекрили рух Хрещатиком через плановані масові заходи


На вулиці Банковій біля Адміністрації президента України в Києві, 1 грудня 2016 року
На вулиці Банковій біля Адміністрації президента України в Києві, 1 грудня 2016 року

У Києві через заплановані масові заходи перекритий рух Хрещатиком. На цій вулиці чергують правоохоронці. Вони вибірково перевіряють перехожих, насамперед тих, хто несе великі сумки.

Напередодні про плани обмежити рух у центрі столиці України заявила влада Києва.

У поліції Києва 1 грудня повідомили, що посилюють патрулювання столиці через масові заходи.

«Сьогодні у середмісті Києва проходять мітинги, акції та флешмоби. За безпекою учасників стежитимуть близько п’яти тисяч працівників поліції та військовослужбовців Національної гвардії України», – заявили в поліції.

О 17:00 на майдані Незалежності низка організацій планують вирушити до Адміністрації президента на вулиці Банковій. Серед організаторів – Добровольчий рух ОУН, «Правий сектор», Автомайдан, «Чорний комітет». В анонсі акції вони заявили, що планують їхати на Банкову грейдером. Серед заявлених вимога акції – «припинення політичного переслідування патріотів і звільнення політв’язнів».

1 грудня 2013 року в Києві відбулася масштабна акція протесту, а поблизу адміністрації тодішнього президента Віктора Януковича – сутичка між протестувальниками і правоохоронцями. Тоді лідери парламентської опозиції зупиняли сутичку і звинуватили в її організації провокаторів, які мовляв, хотіли дискредитувати мирний протест. Натомість учасники зіткнення на Банковій запевняють, що акція була спонтанною, і що це була не провокація, а спроба розпочати революцію.

XS
SM
MD
LG