Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти проекту української служби Радіо Свобода Крим.Реалії отримали журналістську нагороду у США


Журналісти проекту української служби Радіо Свобода Крим.Реалії отримали журналістську нагороду у США. Рада директорів міжнародного мовлення США оцінила їхній професіоналізм і відвагу Нагородою за видатну журналістику імені Дейвіда Берка за 2016 рік.

На церемонії у Вашингтоні нагороду від імені журналістів прийняв президент Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода Томас Кент.

За його словами, робота проекту Крим.Реалії «дає рятівне коло слухачам і читачам у Криму, відрізаним від надійних джерел місцевих новин», і «служить усім, хто хоче знати правду про події на півострові».

Рада директорів міжнародного мовлення особливо відзначила дописувача Крим.Реалії Миколу Семену, який перебуває в Сімферополі під домашнім арештом за звинуваченнями в «екстремізмі» з боку російської влади на півострові.

Семена, який через арешт не може виїхати з Криму на терміново необхідне йому лікування, 28 листопада був заочно нагороджений у Брюсселі журналістською нагородою імені Павла Шеремета Форуму громадянського суспільства «Східного партнерства», а 2 листопада премією за свободу преси імені Ігоря Любченка Національного союзу журналістів України.

Проект Крим.Реалії, що почав працювати через лічені дні після анексії півострова Росією, є практично єдиним незалежним джерелом інформації у Криму. Він подає повідомлення на радіо, телебаченні і в інтернеті, його сайт працює українською, російською і кримськотатарською мовами.

2015 року російське дослідницьке агентство «Медіалогія» назвало Крим.Реалії другим найцитованішим новинним ресурсом у Криму, який випередив відомі рупори Кремля – агентство «РІА Новості Крим» і «Перший кримський» телеканал. Протягом 2016 фінансового року на сайті було зареєстровано майже 22 мільйони відвідувань і 46,5 мільйонів прочитаних сторінок, відеоматеріали проекту на сервісі YouTube переглянули 11 мільйонів разів.

Від квітня 2016 року сайт Крим.Реалії час від часу блокують у Криму, більшість журналістів проекту зазнали залякувань і допитів російської Федеральної служби безпеки і були змушені з міркувань власної безпеки виїхати до Києва.

Нагорода імені Дейвіда Берка носить ім’я першого голови Ради міжнародного мовлення США, який керував нею перші три роки її існування. Нагороду імені Берка вручають щороку на відзначення відваги, чесності і професіоналізму журналістів засобів інформації, що працюють у структурах під керівництвом Ради.

XS
SM
MD
LG