Доступність посилання

ТОП новини

Мирослав Маринович і Боґуміла Бердиховська стали лауреатами нагороди польського видання «Жечпосполіта»


Мирослав Маринович
Мирослав Маринович

Віце-ректор Українського католицького університету у Львові Мирослав Маринович і польська публіцистка, співзасновниця польського Комітету солідарності з Україною Боґуміла Бердиховська стали лауреатами цьогорічної нагороди імені Єжи Ґедройця польського видання «Жечпосполіта».

Боґуміла Бердиховська
Боґуміла Бердиховська

Як сказав головний редактор видання і голова нагородного комітету Боґуслав Хработа, «становище в Україні і складні відносини між нашими народами особливо вимагають сьогодні нагородити людей, що борються за дружбу і порозуміння між поляками й українцями».

А секретар нагородного комітету Ханна Вавровська повідомила, що цьогорічні лауреати отримали нагороду «за пильну і послідовну діяльність на користь польсько-української співпраці, за зусилля, добру волю і терплячість у будуванні дружнього клімату для солідарності народів Центральної і Східної Європи».

Нагороду імені Єжи Ґедройця редакція видання «Жечпосполіта» встановила 2001 року, на перші роковини смерті цього відомого польського діяча, публіциста і політика. Її присуджують особам чи інституціям за діяльність «у напрямку, що відповідає польським національним інтересам, а саме порозумінню з народами Центральної і Східної Європи».

Серед тих, хто був номінований на цьогорічну нагороду, були і колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк чи Віра Меньок і керований нею фонд «Музей і фестиваль Бруно Шульца» (відомого польського письменника і художника єврейського походження з Дрогобича) у Дрогобичі.

XS
SM
MD
LG