Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК: Лещенку направили офіційне запрошення ознайомитися з адмінпротоколом


Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Національне агентство з питань запобігання корупції заявляє, що надіслали офіційне запрошення народному депутатові Сергієві Лещенку прибути на ознайомлення з адміністративним протоколом щодо нього.

«На публічну вимогу Лещенка НАЗК сьогодні передало офіційне запрошення щодо ознайомлення з матеріалами провадження на ім’я депутата до апарату Верховної Ради», – сказав керівник департаменту моніторингу дотримання законодавства Олександр Писаренко.

Він також наголосив, що процедура складання протоколу щодо Лещенка відбувалася відповідно до норм чинного законодавства та з дотриманням усіх його прав 30 листопада.

«Кодексом України про адміністративні правопорушення не передбачено чітко встановленої форми чи механізму запрошення особи, щодо якої складено протокол, для ознайомлення з ним», – зазначив він.

1 грудня НАЗК повідомило що у діях депутата виявлено ознаки адміністративного правопорушення.

Після цього Лещенко називав «брехливою» цю заяву НАЗК. Він заявив, що його запросили до НАЗК для пояснень, а коли він прийшов, почалося ознайомлення з адмінпротоколом. Депутат сказав, що наполягає на присутності адвоката.

У вересні 2016 року стало відомо, що Сергій Лещенко придбав квартиру у новобудові в історичному центрі Києва площею 192 квадратні метри за 7,5 мільйонів гривень (понад 300 тисяч доларів).

Лещенко пояснив, що частина суми, витраченої на придбання квартири, – це його заощадження як колишнього співвласника видання «Українська правда», решта – позика. Депутат стверджує, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило вимог антикорупційного законодавства України.

Сергій Лещенко, який написав низку матеріалів про корупцію у найвищих ешелонах влади для «Української правди», у 2014 році був обраний народним депутатом за партійними списками «Блоку Петра Порошенка».

XS
SM
MD
LG