Доступність посилання

ТОП новини

Екс-командувач внутрішніх військ Шуляк: в ніч на 27 лютого 2014 року виїхав з України


Силовики в центрі Києва, 20 лютого 2014 року
Силовики в центрі Києва, 20 лютого 2014 року

Колишній командувач внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк заявив, що в ніч на 27 лютого 2014 року він покинув територію України і переїхав до Росії.

«Я дізнався про призначення на мою посаду Полторака, мені повідомили, що мене розшукують для затримання; Як я розумів, мова йде про моє затримання для зведення порахунків зі мною. Тому в ніч з 26 на 27 лютого я прибув на один із КПП на кордоні з Росією… мені безперешкодно дозволили покинути територію України, що я і зробив», – сказав він під час допиту у справі щодо п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані.

Допит Шуляка відбувається у режимі у режимі відеоконференції, бо Шуляк перебуває в Ростові-на-Дону в Росії.

На початку тижня у цій справі суд допитав колишнього президента України Віктора Януковича.

Святошинський районний суд Києва розглядає справу щодо п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані – Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут» не визнають власної вини.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, із 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

У лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві низка високопосадовців, зокрема колишній президент України Віктор Янукович, втекли з України. Багато із них переховуються на території Росії.

XS
SM
MD
LG