Доступність посилання

ТОП новини

Військова прокуратура почала розслідувати злочини, вчинені військовим-утікачем – речник АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Військова прокуратура почала розслідувати злочини, вчинені військовим, що втік до сепаратистів, перед тим убивши командира, повідомив речник Міністерства оборони України з питань антитерористичної операції проти спільних російсько-сепаратистських сил на частині Донбасу.

Як сказав речник Андрій Лисенко, в четвер увечері на позиції сил АТО в Новотошківському на Бахмутській трасі на луганському напрямку солдат убив сержанта і, намагаючись уникнути відповідальності, втік із позиції на бойовій машині піхоти і намагався перетнути лінію фронту, щоб сховатися на окупованій території.

Проте, за словами речника, майже одразу вбивця потрапив у ДТП і продовжив рух пішки, прихопивши з собою кулемет.

При цьому він додав, що повідомлення, поширене Луганською ОВЦА про нібито атаку противника на українські позиції того вечора, не відповідає дійсності.

Раніше волонтер Роман Донік писав у фейсбуці, що перекинчик, родом із Одеси й росіянин за національністю, ймовірно, саме задля втечі зі зброєю й пішов до лав Збройних сил України. За його версією, втікач поранив командира взводу з автомата й добив ножем, зібрав зброю і гранатомети, сів у БМП і намагався перебратися «на той бік», але бойову машину вдалося відбити, і «сепаратист» утік сам.

Пізніше Донік додав, що СБУ вже виявила низку ознак, що нападник вичікував моменту й готував свій злочин давно. Тому, за його словами, версія про диверсійно-розвідувальну групу неправдива.

Саме з такою версією виступив заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко: за його словами, диверсійно-розвідувальна група противника під прикриттям вогню зі 120-міліметрових мінометів намагалася прорвати лінію оборони поблизу селища Новотошківське, і в результаті бойового зіткнення загинув один український військовослужбовець.

Схожу версію оприлюднило інтернет-видання «Інформнапалм», яке написало, що ДРГ противника зайшла на позиції українських військових у цивільному одязі й одного солдата вбила, а ще одного взяла в полон і викрала БМП.

XS
SM
MD
LG