Доступність посилання

ТОП новини

Дніпряни відповіли на виконання «Катюші», заспівавши українських пісень


У суботу, 3 грудня, в Дніпрі, біля театру імені Шевченка, відбувся флешмоб української пісні «Заспіваймо, друзі!» Учасники акції – волонтери, матері бійців, громадські активісти, небайдужі дніпряни – разом виконували українські народні та повстанські пісні, а також переробки українських пісень «на новий лад».

За словами координаторки акції, волонтерки Людмили Кострюкової, акція була організована як відповідь на нещодавній скандал з виконанням «Катюші» на центральному залізничному вокзалі Дніпра.

«Це наша відповідь тим, хто бажає повернути нас в обійми імперії, до тих «братів», які окупували наші українські території. «Маруся, раз, два, три, калина, дуля вам, не Україна», – це пісня, на мотив народної «Розпрягайте, хлопці, коней», – це наша відповідь», – зауважила волонтерка.

Напередодні в Кривому Розі також провели флешмоб – «відповідь на «Катюшу»: на центральному залізничному вокзалі громадські активісти заспівали гімн України.

У середу, 30 листопада, в Дніпрі народний депутат України від «Опозиційного блоку» Юрій Вілкул разом з молодими людьми заспівав на вокзалі у Дніпрі «Катюшу». За його словами, акція відбулась у рамках флешмобу: в громадських місцях в Україні мають співати російські пісні, в Росії – українські. Як зазначив Олекспандр Вілкул, це мало показати, «як нас об’єднують спільні цінності».

У Москві тими ж днями кілька людей взяли участь у відеозаписі, виконавши українську народну пісню «Розпрягайте, хлопці, коней».

Цей обмін піснями обурив частину дніпрян. Зокрема, матері бійців заявили, що проведення таких акцій у Дніпрі неприпустиме. А обурені користувачі соцмереж також нагадували, що «Катюша» – це не тільки назва пісні, а й назва ракетної установки. «Під «катюшу» і новітні катюші (ракетні установки) наших хлопців вбивають на сході», – писали вони в коментарях до відео з вокзального «флешмобу».

XS
SM
MD
LG