Доступність посилання

ТОП новини

Кримчани зможуть почути новорічні привітання з материкової України – влада Херсонщини


Напередодні новорічних свят жителі анексованого Росією Криму зможуть почути привітання з материкової частини України. Як повідомив «Крим.Реалії» голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, трансляцію буде здійснено з телевежі, яку монтують в селі Чонгар біля адмінкордону з Кримом.

«Ми хочемо привітати кримчан з Новим роком. Зараз обговорюємо декілька креативних ідей. Це буде потужно», – сказав Гордєєв. Посадовець втім не вказав точної дати запуску в роботу телевежі.

2 грудня біля пропускного пункту «Чонгар» на адмінкордоні з Кримом було закладено перший блок телерадіовежі для організації мовлення в Херсонській області та на територію Криму.

Посадовці анексованого Криму заявили про намір «глушити» українське мовлення, яке, на їхню думку, не відповідає російському законодавству. Українська сторона заявила, що здійснити такі дії технічно буде неможливо.

У Нацраді з питань телебачення і радіомовлення України раніше розробили проект стратегії розвитку телерадіомовлення на території Херсонської області та анексованого Криму. У відомстві заявили про бажання збільшити покриття аналогового і цифрового ефірного мовлення на Херсонщині, а також вимкнути прийом такого мовлення з анексованої території на південні регіони материкової України.

XS
SM
MD
LG