Доступність посилання

ТОП новини

Італія: станом на 19:00 явка на референдумі склала понад 57%


Міністерство внутрішніх справ Італії 4 грудня повідомило, що станом на 19:00 за місцевим часом явка на референдумі щодо конституційної реформи в Італії склала понад 57%.

Близько 51 мільйона громадян Італії, які мають право голосу, на референдумі мають визначитися із запропонованою урядом прем’єра Маттео Ренці реформою, яка серед іншого, передбачає реорганізацію Сенату, верхньої палати парламенту. Проєвропейськи налаштований Ренці хоче збільшити свої повноваження, щоб просувати економічні реформи.

Трейдери на фінансових ринках Європи побоюються, що перемога опозиційних сил, які виступають проти, викличе коливання в банківському секторі Італії і підштовхне єврозону до фінансової кризи.

Політичні сили, які критикують Європейський союз, закликають голосувати проти, сподіваючись на відставку прем’єра і вихід Італії з єврозони, а, можливо, також і з ЄС.

Ренці пообіцяв піти у відставку, якщо італійці відкинуть його план зменшення впливу в Сенату і передачі повноважень регіональної влади в руки уряду.

XS
SM
MD
LG