Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії поновив розгляд справи, в якій фігурує опозиціонер Навальний


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Ленінський районний суд міста Кірова у Росії розпочав у понеділок повторний розгляд справи про розкрадання коштів в компанії «Кіровліс», в якій фігурантами є відомий російський опозиціонер, борець із корупцією і критик Кремля Олексій Навальний і його діловий партнер Петро Офіцеров.

Адвокат Навального Ольга Михайлова сьогодні просила суд виконати рішення Європейського суду з прав людини, який визнав, що російська влада порушила право політика і бізнесмена на справедливий суд. ЄСПЛ також вказав на зв’язок між вироком і антикорупційною діяльністю Навального.

Раніше сьогодні суд відхилив клопотання захисту про припинення кримінального переслідування Олексія Навального і Петра Офіцерова, назвавши заяву захисту передчасним.

Рішення про повторний розгляд справи ухвалив в середині листопада Верховний суд Росії. Тоді цей суд скасував рішення суду нижчої інстанції, за яким Навальний та Офіцеров були засуджені п’яти і чотирьох років позбавлення волі відповідно.

Сторона обвинувачення наполягала, що Навальний, будучи радником губернатора Кіровської області, разом з Офіцеровим організував розкрадання десяти тисяч кубометрів лісу, завдавши збитків бюджету Кіровської області на 16 мільйонів рублів.

Навальний звертався до Верховного суду Росії з проханням переглянути вирок у справі «Кіровлісу» у зв’язку з рішенням Страсбурзького суду, що вказав на зв’язок між вироком і антикорупційною діяльністю опозиціонера. Він закликав виправдати його, щоб була можливість балотуватися на виборах президента Росії 2018 року.

XS
SM
MD
LG