Доступність посилання

ТОП новини

Рівень захворюваності на грип і ГРВІ в Києві перевищив епідемічний поріг на 4% – влада


Київська міська державна адміністрація заявляє про перевищення епідемічного порогу захворювання грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями в столиці України на 4% станом на 5 грудня.

«На 48-ий тиждень епідемічного сезону (з 28 листопада до 04 грудня) рівень захворюваності перевищив епідемічний поріг на 4%», – повідомив 5 грудня керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

За його інформацією, підвищення рівня захворюваності спостерігається серед усіх вікових категорій населення, але найбільше – серед школярів. Протягом тижня захворіло 7152 дітей шкільного віку, що становить 29,3% від загальної кількості захворілих.

«Загальна кількість захворілих – 24 440 осіб, з них 17 000 – дітей. Утім, госпіталізовано з них тільки 123 особи до 17 років. Проте про оголошення карантину наразі не йдеться, оскільки рівень захворілих у навчальних закладах складає менше необхідного показника. За прогнозом фахівців, можливо в січні наступного року виникне необхідність запровадження карантину, однак місто готове до розвитку будь-яких подій та тримає цю ситуацію на постійному контролі», – сказав Бондаренко.

30 листопада Міністерство охорони здоров’я України повідомляло, що епідемічні пороги із захворювань на грип і ГРВІ перевищені в Дніпропетровській, Луганській та Харківській областях.

За даними МОЗ, у нинішньому епідсезоні домінує штам вірусу грипу типу А(H3) сезонний, який визначено в 73%.

XS
SM
MD
LG