Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ: безпекова ситуація на Донбасі «надзвичайно серйозна»


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Безпекова ситуація на сході України є «надзвичайно серйозною» через порушення режиму тиші, включно із регулярним застосуванням важкого озброєння, тільки 30 відсотків руху якого нині можливо простежити, заявляє генсекретар НАТО Єнс Столтенберґ.

«Режим припинення вогню порушується щодня, подекуди сотні разів, та із вибухами з використанням зброї, забороненої Мінськими угодами. Це тому, що важке озброєння не було відведене. Тільки 30 відсотків обладнання, що зареєстроване ОБСЄ, наразі може бути відстежене», – заявив голова Північноатлантичного альянсу напередодні зустрічі 6-7 грудня міністрів закордонних справ, яка відбудеться у брюссельський штаб-квартирі Альянсу.

Як заявив Столтенберґ, НАТО перебуває у процесі поглиблення співпраці з Україною, якій надається політична й практична підтримка. Генсекретар альянсу наголосив на важливості продовження реформування і боротьби із корупцією в Україні.

«Я очікую, що багато представників держав-союзниць сфокусують увагу на важливості реформ та модернізації урядових установ України, зокрема, інституцій оборони», – зазначив Єнс Столтенберґ.

7 грудня у рамках програми засідань натовських міністрів відбудеться зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом. Цього ж дня пройде засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, де голова українського зовнішньополітичного відомства має поінформувати про безпекову ситуацію на Донбасі.

XS
SM
MD
LG