Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Криму продовжив арешт фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір»


©Shutterstock
©Shutterstock

Київський районний суд анексованого Сімферополя продовжив фігуранту «справи Хізб ут-Тахрір» Арсену Джеппарову термін арешту на два місяці, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

Як повідомляється, рішення щодо ще одного фігуранта справи Мусліма Алієва ще не ухвалили.

Двох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» Арсена Джеппарова і Рефата Алімова 24 листопада перевезли в психіатричне відділення №15 в Сімферополі для проходження примусової експертизи.

17 листопада 2016 року стало відомо, що затриманого у «справі Хізб ут-Тахрір» Мусліма Алієва направили на примусову психіатричну експертизу.

Фігуранти «ялтинського справи «Хізб ут-Тахрір» арештовані вже понад півроку. Перших чотирьох обвинувачених заарештували 11 лютого 2016 року. Один з них – член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку. Крім нього, були затримані Муслім Алієв і Енвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також Вадим Сірук.

Правозахисники вважають заарештованих політичними в’язнями.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування у Росії. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» 2003 року, включивши до списку об’єднань, названих «терористичними». В Україні та в більшості країн Заходу вона може діяти.

XS
SM
MD
LG