Доступність посилання

ТОП новини

Кіровоградська ОДА: розпочато розслідування щодо керівництва закладу, вихованці якого потрапили у ДТП


Сергій Коваленко
Сергій Коваленко

Заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко заявляє, що після ДТП на Дніпропетровщині розпочато службове розслідування стосовно керівництва Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості.

«Сьогодні розпочато службове розслідування щодо керівництва «ДЮЦу». Буде вивчено ситуацію та встановлення винних у тому, що така ситуація склалася. Серед інших, до комісії увійдуть представники Міністерства освіти і науки України», – сказав Коваленко, додавши, що розслідування триватиме 10 днів.

Чиновник зазначив, що автобус з дітьми з міста Кропивницького не повинен був виїжджати за межі Кіровоградщини, оскільки не мав належним чином оформлених документів на перевезення, а в області й дотепер діє обмеження на рух шкільних автобусів та перевезення організованих груп дітей.

«За прогнозами синоптиків, на Кіровоградщині очікували погіршення погодних умов. Тож 1 грудня відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого було ухвалене рішення про заборону руху шкільних автобусів і автобусів, які перевозять організовані групи дітей з 2 грудня 2016 року до покращення погодних умов, коли дороги буде розчищено та посипано», – повідомив Коваленко.

За словами чиновника, жоден шкільний автобус на території області 2 грудня не виїхав в рейс, однак не всі перевізники виконали рішення комісії про заборону перевезень.

«Відбувся організований виїзд дітей з Кропивницького до Дніпра автобусом туристичної фірми, яка зобов’язана була взяти дозвіл в ДАІ, але такого запиту напередодні від’їзду не зробила. У разі якби турфірма звернулась із запитом, результат був би негативним, оскільки комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила відповідне рішення. Не було взято ні дозволу, не повідомлено ДАІ», – наголосив заступник голови Кіровоградської ОДА.

Увечері 3 грудня водій автобуса, в якому перебували 40 пасажирів, з них – 34 дитини, вихованці Дитячо-юнацького центру з Кропивницького, які їхали на концерт дитячої творчості «Дніпровські хвилі», не впорався з керуванням, перевернувся. Внаслідок ДТП постраждав 21 пасажир автобуса, з них – 19 дітей. Усіх потерпілих шпиталізували до лікарень міста Дніпра, проте наступного дня всі, окрім дорослої жінки, керівника гуртка, вирушили додому потягом Дніпро – Трускавець, і 4 грудня були у Кропивницькому.

XS
SM
MD
LG