Доступність посилання

ТОП новини

Омелян відмовляється від держсекретаря, який раніше працював з Каськовим


Володимир Омелян
Володимир Омелян

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що не працюватиме з обраним держсекретарем у міністерство Андрієм Галущаком.

«Його обрання стало результатом роботи комісії, яка мене щиро здивувала. Точно ми з ним разом працювати не будемо, в будь-якому випадку. Побачимо по результатах, але я думаю, що уряд ухвалить правильне рішення і ми виключимо в подальшому такі резонансні призначення», – сказав Омелян в ефірі Радіо Свобода.

Раніше журналісти проекту журналістських розслідувань «Схеми» повідомляли про перемогу у конкурсі на посаду держсекретаря міністерства інфраструктури Андрія Галущака. Він за президентства Віктора Януковича і ще кілька місяців після Революції гідності працював на посаді директора державного підприємства «Повітряний експрес». Цей проект швидкісного потягу із Києва в аеропорт «Бориспіль» так і не був реалізований.

Керував ним Владислав Каськів, який тоді очолював Держагентство із залучення інвестицій. Нині він оголошений у міжнародний розшук за розкрадання і перебуває у Панамі.

Антикорупційне бюро порушило кримінальне провадження щодо керівництва «Повітряного експресу», але вже того очільника, який прийшов на цю посаду після звільнення Андрія Галущака. Прізвище Галущака не фігурує у кримінальних розслідуваннях антикорупційної прокуратури та НАБУ, всі обвинувачення висунуті щодо його наступника.

XS
SM
MD
LG