Доступність посилання

ТОП новини

Останній ривок Верховної Ради: скарбниця і податки (огляд преси)


Після двотижневої перерви народні депутати повернуться до сесійної зали. Як пише газета «Сегодня», нинішній пленарний тиждень обіцяє стати одним з найспекотніших за останній час – Верховна Рада має ухвалити бюджет на 2017 рік і внести зміни до Податкового кодексу. Журналісти дізнавалися, чи встигнуть депутати проголосувати за все необхідне до Нового року. Заголовок статті – «Останній ривок Ради: скарбниця і податки».

Газета «Україна молода» інформує, що Генштаб ЗСУ розглядає оптимальні варіанти організації територіальної оборони, тобто йдеться про формування територіальних підрозділів, які перебуватимуть у постійній готовності до організації спротиву на випадок наступу противника. Усе це в комплексі робить можливу агресію Росії безглуздою. Адже агресор понесе величезні втрати і не зможе контролювати території, навіть у випадку певного просування вглиб України, – наголошують у Генштабі. Докладніше йдеться в публікації «Під ногами окупантів горітиме земля».

«Газета по-українськи» пише, що народний депутат Олександр Онищенко може стати українським Борисом Березовським. Олігархом у вигнанні, який зливає інформацію про главу держави і його оточення. Якщо надасть докази – буде серйозний політичний скандал. Петру Порошенку це може коштувати другого терміну, зазначає видання. Скандал здатен спровокувати дострокові вибори парламенту, а потім – і президента. Видавати компромат порціями – це класика. Якщо дати одразу всю інформацію, то стороні захисту легше буде вибудувати правильну оборону. Якщо порціями – це заганяє противника у кут, зазначає газета.

Газета «День» нагадує, що 6 грудня виповнюється 22 роки після підписання Будапештського меморандуму, згідно з яким Україна віддала третій за величиною ядерний арсенал в обмін на обіцянку гарантувати територіальну цілісність і суверенітет країни. Про те, що потрібно, щоб ця обіцянка була виконана, аналізують експерти газети.

В цьому ж числі газета «День» констатує, що ситуація на українському ринку праці залишається напруженою. З одного боку, не вистачає робочих місць, а з іншого – вакантні місця не влаштовують претендентів. Видання наголошує, що не варто надто сподіватися і на зміни, пов’язані з підвищенням мінімальної зарплати. Польща й Ізраїль активно борються за економічно активне населення України. Про те, чим відповідає Україна, йдеться в матеріалі «Витік мізків».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG