Доступність посилання

ТОП новини

Понад 3 тисячі силовиків загинули за час конфлікту на Донбасі – Муженко


Віктор Муженко
Віктор Муженко

3064 представників силових структур загинули, 10753 були поранені за час збройного конфлікту із підтримуваними Росією бойовиками на сході України, повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

Як заявив Муженка в інтерв’ю виданню «Голос України», із цього числа загиблих 2 636 – військовослужбовці ЗСУ, 2 148 – бойові втрати.

Видання уточнює, що це дані на кінець листопада.

Муженко зазначив, що, за розрахунками Генштабу, в разі повномасштабної військової агресії Росії Україна за 10 днів протистояння може втратити близько 10–12 тисяч людей.

«У нас є можливість на сьогодні мінімально адекватно реагувати на всі ці ситуації, але у разі широкомасштабної агресії потрібно збільшувати кількість особового складу військовослужбовців. Йдеться про формування нових військових частин і розгортання угруповань військ на потенційно небезпечних напрямках», – заявив він.

За словами Муженка, у 2016 році ЗСУ поповнилися понад 64 тисячами контрактників.

6 грудня в Україні відзначають 25-у річницю створення Збройних сил.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

За даними ООН, станом на вересень цього року на Донбасі загинули понад 9,6 тисячі людей, понад 22 тисячі були поранені.

XS
SM
MD
LG