Доступність посилання

ТОП новини

«Репортери без кордонів» закликають Баку зупинити переслідування журналістів


Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликає Азербайджан припинити обмеження свободи засобів масової інформації після того, як минулого тижня були заарештовані троє журналістів.

Як заявляють правозахисники, 22 листопада, влада затримала Афгана Садихова, редактора сайту Azel.tv, і висунула йому звинувачення в «нападі з обтяжувальними обставинами» після зрежисованого нападу між ним і якоюсь жінкою.

У повідомленні наголошується, що схожий привід був використаний для арешту 25 листопада Теймура Керімова – репортера сайту Kanal 13 під час його доповіді з проблем водопостачання в селі для біженців з Нагірного Карабаху.

Заміна Гаджи, опозиційного журналіста з газети «Ені Мусават», 28 листопада викликали до поліцейської дільниці Баку через повідомлення в Facebook, в якому він висловив жаль з приводу нездатності уряду розкрити чотири гучних вбивства. Поліція звинуватила його в тому, що він «ставить під сумнів соціальну і політичну стабільність в країні», і попросила видалити пост. Він відмовився це зробити. Журналіста відпустили через кілька годин.

Правозахисні організації стверджують, що сфабриковані звинувачення в Азербайджані часто використовуються, щоб ув’язнити журналістів. «Азербайджанська влада настільки впевнена в собі, що навіть не робить зусиль, щоб змінити свої методи цькування», – заявив представник «Репортерів без кордонів» Йоганн Біхр.

XS
SM
MD
LG