Доступність посилання

ТОП новини

Супрун критикує результати конкурсу з обрання держсекретаря МОЗ


Уляна Супрун
Уляна Супрун

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун не згодна з рекомендацією Комісії з питань вищого корпусу державної служби щодо призначення на посаду державного секретаря МОЗ заступника директора з реєстрації та фармаконагляду держпідприємства «Державний експертний центр» Наталії Шолойко.

«Ми категорично не погоджуємось з результатами конкурсу і бачимо системні прорахунки у процедурі його проведення, яка є не досконалою та потребує ретельного доопрацювання. За даними Моніторингової місії #ДоброЧесно, особа, яку сьогодні обрали на Держсекретаря МОЗ, не може займати цю посаду через конфлікт інтересів, а її ім’я фігурує у корупційних схемах», – написала Супрун у Facebook.

Напередодні стало відомо, що Комісія з питань вищого корпусу державної служби рекомендує Кабінету міністрів України призначити державним секретарем Міністерства охорони здоров’я Наталію Шолойко.

Наразі Шолойко є заступником директора з реєстрації фармаконагляду державного підприємства «Державний експертний центр». Вона набрала 11,74 бала з 20 можливих за результатами тестування, вирішення ситуативних завдань і співбесіди. Комісія рекомендує Кабміну подумати над призначенням Шолойко випробувального терміну.

54-річна Шолойко раніше брала участь в конкурсі на посаду голови Державної служби з лікарських засобів і контролю за наркотиками (Держлікслужба). Вона також працювала директором музею-аптеки на Подолі в Києві. Також вона працювала на посаді доцента кафедри організації та економіки фармації Національного медичного університету імені Богомольця.

Раніше Кабінет міністрів оголосив конкурси на держсекретарів 18 міністерств, а також держсекретаря уряду, першого заступника держсекретаря і чотирьох заступників держсекретарів.

XS
SM
MD
LG